ΜΑΝΟΣ ΣΚΑΡΒΕΛΗΣ

Δίπλωμα πιάνου (Β΄αριστείο) και ανώτερα θεωρητικά με καθηγητές τους Σοφία Γιακουμίδου, Κωστή Γαιτάνο, Κώστα Κορακά και Γιώργο Γεωργιάδη. Σπουδή σύνθεσης με τους Robin Stone, Θόδωρο Αντωνίου και Wietold Szalonek. Μεταπτυχιακή επιμόρφωση σε θερινά τμήματα του Mozarteum, συμμετοχή σε διεθνή σεμινάρια ερμηνείας και παιδαγωγικής πιάνου με σημαντικότερους τους Lillian Freudlich, Tinka Knoff, Oxana Yabloskaya, Kostantin Ganev, Γιώργο Χατζηνίκο, Eugen Rabbin, Peter Jacoby κ.ά.

Διακρίθηκε ως σπουδαστής με το Α' χρυσό βραβείο στο διαγωνισμό "Jeunesse Μυsίcale" το 1975. Έκανε εμφανίσεις ως πιανίστας, αλλά και ως συνθέτης σε διαγωνισμούς (Ωδείο Αθηνών 1988 Γ' βραβείο, 1991 Β' βραβείο, 1994 Β' βραβείο). Έργα μουσικής δωματίου, και το δεύτερο κοντσέρτο για πιάνο μεταδόθηκαν κατ’ επανάληψη από την ΕΡΑ3 στην εκπομπή "Ήχος Ελληνικός". Έγραψε την μουσική για το έργο "Α-κινησι-Α" του Αντώνη Κασίτα και συμμετείχε στην έκθεση πληροφορικής και τεχνολογίας το 1994.

Μέλος κριτικής επιτροπής στο διεθνή διαγωνισμό πιάνου "CONZERTEUM" το 1995 υπό την αιγίδα της ΕΟΚ. Παρουσίασε αρκετά έργα μουσικής δωματίου κι έργα για πιάνο υπό την αιγίδα του Ελληνογαλλικού συνδέσμου, της Ελληνοαμερικανικής ένωσης, στην αίθουσα "Παρνασσός" κ.ά. Συνεργάζεται με το Ελληνικό Ωδείο, είναι δ/ντης σπουδών στο Δημοτικό Ωδείο Αχαρνών και μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μουσουργών.