ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στην Λιβαδειά Βοιωτίας. Πήρε τα πρώτα του μαθήματα από τον πατέρα του (εμπειροτέχνη μουσικό), και μελέτησε για πολλά χρόνια παραδοσιακά και λαϊκά έγχορδα όργανα.

Ξεκίνησε τις σπουδές του στα Ανώτερα θεωρητικά και αποκτά τα Πτυχία (Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, Ενορχήστρωσης και Ενοργάνωσης κρουστών και πνευστών οργάνων. Πτυχίο Αντίστιξη και Φυγής με καθηγητή τον Μάρκο Μωισίδη, Πτυχίο Ενοργάνωσης και Ενορχήστρωσης πνευστών και κρουστών οργάνων με καθηγητή τον Πέτρο Πρόκο. Συνέχισε τις σπουδές του και αποκτά το Δίπλωμα Σύνθεσης με άριστα παμψηφεί με καθηγητή τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, ακόμη είναι κάτοχος Διπλώματος Τρομπέτας και Διεύθυνσης συνόλων χορωδίας.

Έχει μελετήσει για χρόνια (φλάουτο, σαξόφωνο, και κλαρινέτο). Φλάουτο με τον Αείμνηστο Σπύρο Παπικινό, τρομπέτα με τον Κώστα Καριώτη, (Πρώτη τρομπέτα του Μάνου Χατζιδάκι), ακόμη 10 χρόνια κλασικό Πιάνο, και μελέτη για αρκετά χρόνια πάνω στα Κρουστά όργανα της Ορχήστρας...

Πλήθος σεμιναρίων με καταξιωμένους μουσικούς Έλληνες και ξένους.

Είναι μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της (Π.Ε.ΔΙ.ΧΟ) Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Χορωδιών και Τομεάρχης Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου. Μέλος του ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Υ.Φ.Ο Ο.Τ.Α (Πανελλήνιου Συλλόγου Διευθυντών Αρχιμουσικών Υπαρχιμουσικών Φιλαρμονικών Ορχηστρών Ο.Τ.Α)
Είναι μέλος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ. Εναρμονίσεις και ενορχηστρώσεις του έχουν ακουστεί και παιχτεί σε πολλές χορωδιακές
συναντήσεις Φεστιβάλ (Χορωδιών και Ορχηστρών) στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Διάφορα έργα του και Συνθέσεις του είναι (Συμφωνιέτα Νο1 και No2 με τίτλο (χορεύοντας με το ουράνιο τόξο), Συμφωνία σε ντο Ελάσσονα, Δύο φαντασίες για σόλο τρομπόνι, 2 κοντσέρτα για τρομπέτα, ΙΝΤΕΡΜΕΖΖΙ for due clarinet and piano, 3 preludia for string-quartet πολλά Τριομφάλε και Φουνέμπρε, έργα για σόλο όργανο και ορχήστρα, μουσική δωματίου κ.τ.λ.

Από το 2000-2009 ήταν Δάσκαλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, και επί τρία χρόνια Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς.
Από το 2004 είναι Υπάλληλος του Δήμου Λιβαδειάς ως Διευθυντής και Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και από το 2011 Μαέστρος της
Δημοτικής Χορωδίας Λιβαδειάς.

Ακόμη τον Ιούνιο του 2015 για την επέτειο της σφαγής του Διστόμου δύο Συνθέσεις του (Ύμνος στο Δίστομο και η Νίκη της Ειρήνης) ηχογραφήθηκαν σε CD από την Χορωδία Αμβρυσσός Διστόμου.