ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΜΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ ΣΕ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΟΝ "ΠΕΙΡΑΪΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ"

Αίθουσα Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη Πειραϊκου Συνδέσμου - Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ο Σ.Ε.Μ. συνέπραξε με το Ωδείο Πειραιώς Πειραϊκού Συνδέσμου σε μία συναυλία με έργα Ελλήνων Συνθετών, με σκοπό την ανακήρυξη της Μέμας Ειρηναίου σε επίτιμο μέλος του Σ.Ε.Μ. τιμώντας την πολυετή και πολύτιμη προσφορά της στην προώθηση και παρουσίαση της λόγιας Ελληνικής μουσικής.

Συναυλία Π.Σ.1

Η ορχήστρα δωματίου ερμηνεύει υπό τη διεύθυνση τής κας. Κάτιας Μολφέση.


Την τιμητική πλακέτα στη Μέμα Ειρηναίου απένειμε ο πρόεδρος του Σ.Ε.Μ. Νικηφόρος Νευράκης, παρουσία του αντιπροέδρου Ερρίκου Βαΐου και του μέλους μας Πέτρου Τσιτσόπουλου [και του Εφόρου του Καλλιτεχνικού του ‘Πειραϊκού Συνδέσμου’ Γεωργίου Δρούζα].


Συναυλία Π.Σ.2

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Μ. Νικηφόρος Νευράκης απονέμει την τιμητική πλακέτα του Συνδέσμου στην κα. Μέμα Ειρηναίου, παρουσία (από αριστερά) του Αντιπροέδρου του Σ.Ε.Μ. Ερρίκου Βαΐου, του τακτικού μέλους Πέτρου Τσιτσόπουλου, και του Εφόρου του Καλλιτεχνικού Τμήματος του Πειραϊκού Συνδέσμου Γεωργίου Δρούζα.


Στη συναυλία συμμετείχαν απόφοιτοι και μαθητές της κας Ειρηναίου, χορωδία, και ορχήστρα δωματίου υπό τη διεύθυνση της Κάτιας Μολφέση.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε έργα πολλών Ελλήνων συνθετών, συμπεριλαμβανομένων και ιδρυτών/μελών του Σ.Ε.Μ. (σημειωμένων με *), κατά σειρά του προγράμματος:

Γιάννης και Ανθούλα Παπαδοπούλου, Μενέλαος Παλλάντιος*, Μαρία Καλογρίδου*, Μανώλης Καλομοίρης*, Ελευθέριος Παπασταύρου*, Μιχαήλ Λαδόπουλος, Αλέκος Ξένος, Ερρίκος Βάιος*, Διονύσιος Βισβάρδης, και Ανδρέας Καρμπόνε*.

Το πολυπληθές κοινό στην κατάμεστη αίθουσα επιδοκίμασε συνθέτες και ερμηνευτές ενθουσιωδώς.